image

Vanilijeva krema z jagodami

SESTAVINE
Količine za 4 osebe
• 1 puding - v prahu
• 6 dl kravjega mleka (polnomastno)
• 7 žlic sladkorja (beli)
• 500 g jagod
• 2 žlici svežega limoninega soka
• 2,5 dl slade smetane

PRIPRAVA
Prašek za vanilijev puding in 6 žlic mleka gladko razmešamo.
Preostalo mleko z 2 žlicama sladkorja pristavimo, da zavre. Prilijemo razmešani prašek in med mešanjem kuhamo 2 minuti.
Puding prelijemo v skledo in potrosimo z 2 žlicama sladkorja, da se ne naredi kožica. Pustimo, da se ohladi.
Jagode operemo in narežemo na četrtine.
Polovico jagod pretlačimo, dodamo limonin sok in 3 žlice sladkorja. Preostale jagode pomešamo z jagodno kašo.
Stepemo sladko smetano. Ohlajeni puding razmešamo z električnim mešalnikom. Previdno primešamo stepeno smetano.
V steklene kozarce damo smetanov puding in jagodovo kašo.

Pa dober tek!

Vir recepta/avtor: http://www.mojirecepti.com

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.