Torta Pavlova z jagodami

image

Sestavine:

4 jajčni beljaki
225g mletega sladkorja
1 žlička škroba
1 žlička limoninega soka
400 ml sladke smetane
1 vrečka fiksirja za smetano
1 vrečka vaniljevega sladkorja
žlička cimeta
pol skodelice pomarančnega soka
pol kilograma jagod

Priprava:

Najprej segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Začnite stepati beljake. Ko so na pol stepeni, počasi vmešavajte mleti sladkor, žličko škroba in na koncu še limonin sok. Na pekač položite papir za peko in iz stepenih beljakov oblikujte krog, kot oblat za torto, debel kakšne tri centimetre. Ob straneh pustite obrobo, da bo nastala oblika skledice. Beljake postavite v pečico in jih pecite od pol ure do 40 minut, dokler se papir za peko ne odlepi od podlage. Beljaki naj bodo rahlo obarvani, nikakor ne rjavi. Izklopite pečico, odprite vrata pečice in pustite, da se beljaki popolnoma ohladijo.

Nato stepite sladko smetano, dodajte fiksir in vaniljev sladkor. Jagode umijte, posušite, narežite na četrtine in jih pokapajte s pomarančnim sokom, v katerega ste vmešali cimet. V beljakov obod najprej nadevajte smetano, na to pa še odcejene jagode. Torta Pavlova je pripravljena.

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.