
Smetanova torta s cimetom in jagodami
SESTAVINE
• biskvitno testo (kupljeno ali pripraviš sam)
• 400 g jagod
• 200 g sladkorja
• 5 dl sladke smetane
• 1 čž vanilije v prahu
• 1 čž cimeta v prahu
• 0,3 dl ruma
PRIPRAVA
• v kozico z očiščenimi jagodami in polovico sladkorja, kuhaš 5 minut, da jagode spustijo teko-čino
• odcediš jagode, tekočini dodaš 1 dl vode
• stepeš smetano in ji dodaš vanilijo, sladkor in preostanek ruma
• vsako plast biskvita najprej namoči s sokom jagod
• nato plast smetane in po njej razporediš odcejene jagode
• zaključiš s plastjo smetane, po želji okrasiš z jagodami, posuješ cimet in shraniš na hladnem
Pa dober tek!
Vir recepta/avtor: http://www.sketa.si