image

Sladki skutni žličniki z jagodami

SESTAVINE
Količine za 4 osebe
• 40 g rozin
• 4 žlice svežega jabolčnega soka
• 250 g jagod
• 50 g sladkorja - beli
• 400 g skute - polnomastne
• 2 jajci - kokošji
• 5 žlic pšenične bele moke
• 6 žlic sladkorja v prahu
• svež limonin sok
• 1 ščepec soli
50 g masla

PRIPRAVA
1. Rozine namočimo v jabolčni sok, da se napnejo. Zamrznjene jagode napol odtalimo. Nekaj jih prihranimo cele. Preostale zmešamo s sladkorjem. V lonec damo jagode in sladkor in pustimo da prevrejo. Nato jih pretlačimo v kašo.
2. Skuto dobro odcedimo. Dodamo ji odcejene rozine, jajci, moko, sladkor v prahu, sok pol limone in ščepec soli. Premešamo, da dobimo gladko testo. Z dvema žličkama oblikujemo žličnike, jih povaljamo v moki in zložimo na krožnik.
3. V ponvi segrejemo maslo in na njem spečemo žličnike. Med pečenjem jih obračamo, da z vseh strani zlato porumenijo. Pečene žličnike odcedimo na papirnati brisački.
4. Na krožnike porazdelimo jagodno kašo, na vrh pa položimo pečene žličnike. Potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s celimi jagodami.

Pa dober tek!

Vir recepta/avtor: http://www.mojirecepti.com

Išči po receptih

Zadnji recepti

Piškoti z jagodami in vaniljo

Mehki, sočni in dišeči piškoti s koščki sladkih jagod.
Pokaži recept

Sladki skutni žličniki z jagodami

Recept za skutne žličnike z rozinami in jagodno kašo.
Pokaži recept

Jagodni zavitki

Recept za zavitke iz listnatega testa z jagodami in mandljevimi lističi.
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.