Skutna torta z jagodami

image

Sestavine

za testo
* 150 g lahke pasirane skute
* 4 žlice olja
* 1 jajce
* 50 g sladkorja
* 1/2 žličke pecilnega praška

za nadev
*470 g jagod
*750 g lahke skute
*1 zavitek praška za vanilijev puding
*1 žlička pecilnega praška
*3 jajca
*100 g. zmehčanega masla
*150 g sladkorja
*1 žlica limoninega soka
*2 žlički naribane limonine lupinice

Priprava:
1. Skuto za testo zavijte v krpo in jo dobro odcedite. Nato jo denita v skledo in jo zmešajte z oljem,
jajcem, sladkorjem, moko in pecilnim praškom. Vse skupaj zgnetite v testo.
2. Jagode odcedite. Skuto za nadev zmešajte s sladko smetano, praškom za puding in pecilnim praškom. Rumenjake
ločite od beljakov. Rumenjake skupaj z maslom in sladkorjem penasto stepite in nato vmešajte v skutno maso.
Beljake z limoninim sokom in naribano limonino lupino stepite v čvrst sneg in ga prav tako vmešajte v skutno kremo.
V kremo vmešajte še polovico jagod.
3. Pečico segrejte na 180 c. Testo razvaljajte in z njim obložite dno in obod namaščenega pekača za torte. Skutni
nadev prelijte na testo, ga poravnajte in obložite s preostalimi jagodami. Kolač pecite v pečici približno 60 minut. Pečico
izključite in pustite vrata odprta, da se kolač nekoliko ohladi v pečici. Nato ga vzemite ven, ga položite na rešetko in pustite,
da se popolnoma ohladi. Po želji ga posujte s sladkorjem v prahu. Zraven se prileže kozarec sekta. Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

Jogurtova panakota z metinim pestom in jagodno omako

V mesecu marcu vam ponujamo recept za okusno jagodno panakoto.
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.