Šampanjska torta z jagodami

.image

Sestavine za približno 12 kosov:

Za vetrce:
2 beljaka, 100 g sladkorja, 100 g kokosove moke
1 žlica limoninega soka

Za biskvit:
150 g sladkorja, 100 g moke, 100 g škroba,
4 jajca, 50 g masla, 1 vanilin sladkor
naribana limonina lupinica

Za nadev:
125 ml penečega vina, 400 ml smetane za stepanje,
6 rumenjakov, 100 g sladkorja v prahu,
6 listov želatine v lističih
200 g jagod, 100 g. praženega kokosovega čipsa

Priprava:
1. Pečico segrejte na 130 stopinj. Beljake za vetrce čvrsto stepite in jim med stepanjem dodajte sladkor in limonin sok. V Čvrst sneg s kuhalnico vmešajte kokosovo moko. Velik pekač obložite s papirjem za peko. Maso zajemajte z veliko žlico in jo polagajte na velik pekač. Vsak kupček razmažite v tanek krog. Vetrce pecite v pečici približno 40 minut in pri tem pazite, da ne porjavijo, temveč, da ostanejo svetli. Skupaj s papirjem jih preložite na rešetko za kolače in jih pustite, da se ohladijo.

2. Temperaturo v pečici zvišajte na 160 C. Beljake za biskvit čvrsto stepite skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. V sneg vmešajte rumenjake in naribano limonino lupinico. Na maso presejte moko s škrobom in jo vmešajte. Dodajte mlačno raztopljeno maslo in dobro premešajte. Testo vlijete v s papirjem za peko obložen pekač za torte in pecite približno 45 minut. Pečen biskvit ohladite v pekaču ga zvrnete na rešetko in vodoravno prerežete.

3. Želatino v lističih namočite v hladni vodi. Rumenjake in sladkor stepajte nad vročo vodno kopeljo, da nastane gosta pena. Med stepanjem postopoma dodajte peneče se vino. Želatino ožemite in jo raztopite v vroči kremi. Kremo odstavite iz kopeli in jo med mešanjem malce ohladite. Smetano čvrsto stepite in jo vmešajte v kremo postopoma, najprej ¼ , nato še preostanek.

4. Pripravite jagode in jih zrežite na četrtine. Spodnjo ploščo biskvita premažite z 1/3 kreme in obložite z jagodami in vetrci Prekrijete z 2/3 kreme in nanjo položite vrhnjo ploščo biskvita. Celotno torto premažite z preostalo kremo. Obod okrasite z mandlji in torto obložite z preostalimi vetrci. Torto po želji okrasite še z narezanimi jagodami. Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

Jogurtova panakota z metinim pestom in jagodno omako

V mesecu marcu vam ponujamo recept za okusno jagodno panakoto.
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.