image

Rižota z jagodami

SESTAVINE
• 250g italijanskega riža za rižote
• 200g jagod
• 30g masla
• 2 žlici olivnega olja
• 1 kos majhne bele čebule
• 1dl belega vina
• 6dl vrele čiste kokošje ali zelenjavne juhe
• 20g nastrganega parmezana
• 2 žlici na grobo narezanega ali naribanega parmezana
• 1 ščepec soli in popra

PRIPRAVA
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Jagode operemo, dobro odcedimo, očistimo in narežemo na četrtine, nekaj najlepših pa prihranimo za okras.
V široki posodi segrejemo 2 žlici olivnega olja in 25 g masla, dodamo čebulo in jo steklasto prepražimo. Nato dodamo riž in jagode,
premešamo in malo popražimo.
Ko riž postekleni, prilijemo vino, premešamo in počakamo, da alkohol izhlapi. Prilijemo 2 zajemalki vrele juhe in na zmernem ognju pokrito kuhamo, vmes večkrat premešamo in postopoma prilivamo juho ali vročo vodo, da je rižota ves čas vlažna, vendar se riž ne razkuha. Med kuhanjem rižoto dosolimo in popramo po okusu.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo preostalo maslo in nastrgan parmezan. Pokrito pustimo počivati 5 minut, nato rižoto damo na krožnike ter jo potresemo z na grobo naribanim parmezanom in okrasimo z na lističe narezanimi jagodami.

Pa dober tek!

Vir recepta/avtor: https://njena.svet24.si/

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.