Rezine z jagodami
.
Potrebujemo:
150 g zmrznjenega listnatega testa
moko za razvaljanje
1 rumenjak
2 žlici mleka
100 g sladkorja
maščobo za pekač
250 g sladke smetane
vanilin
400 g jagod
nekaj lističev melise
Priprava:
Odtajamo listnato testo. Pečico segrejemo na 225 stopinj. Testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik (8x12 cm). Rumenjak razžvrkljamo z mlekom. Namažemo pravokotnik testa. Pravokotnik potresemo z žlico sladkorja in damo na namaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Pekač damo v pečico in pečemo 4 do 6 minut, da se testo zlato rjavo obarva. Med pečenjem se testo dvigne. Razdelimo ga na polovico in pustimo, da se ohladi. Smetano stepemo in sladkamo s preostalim sladkorjem, odišavimo jo z vanilinom. Spodnjo plast testa obložimo s smetano, na smetano damo narezane jagode, pokrijemo s smetano in z vrhnjo plastjo testa. Okrasimo z lističi melise. Dober tek.