Rezine z jagodami

.image

Potrebujemo:

150 g zmrznjenega listnatega testa
moko za razvaljanje
1 rumenjak
2 žlici mleka
100 g sladkorja
maščobo za pekač
250 g sladke smetane
vanilin
400 g jagod
nekaj lističev melise

Priprava:

Odtajamo listnato testo. Pečico segrejemo na 225 stopinj. Testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik (8x12 cm). Rumenjak razžvrkljamo z mlekom. Namažemo pravokotnik testa. Pravokotnik potresemo z žlico sladkorja in damo na namaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Pekač damo v pečico in pečemo 4 do 6 minut, da se testo zlato rjavo obarva. Med pečenjem se testo dvigne. Razdelimo ga na polovico in pustimo, da se ohladi. Smetano stepemo in sladkamo s preostalim sladkorjem, odišavimo jo z vanilinom. Spodnjo plast testa obložimo s smetano, na smetano damo narezane jagode, pokrijemo s smetano in z vrhnjo plastjo testa. Okrasimo z lističi melise. Dober tek.

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.