Rezine z jagodami

.image

Potrebujemo:

150 g zmrznjenega listnatega testa
moko za razvaljanje
1 rumenjak
2 žlici mleka
100 g sladkorja
maščobo za pekač
250 g sladke smetane
vanilin
400 g jagod
nekaj lističev melise

Priprava:

Odtajamo listnato testo. Pečico segrejemo na 225 stopinj. Testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik (8x12 cm). Rumenjak razžvrkljamo z mlekom. Namažemo pravokotnik testa. Pravokotnik potresemo z žlico sladkorja in damo na namaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Pekač damo v pečico in pečemo 4 do 6 minut, da se testo zlato rjavo obarva. Med pečenjem se testo dvigne. Razdelimo ga na polovico in pustimo, da se ohladi. Smetano stepemo in sladkamo s preostalim sladkorjem, odišavimo jo z vanilinom. Spodnjo plast testa obložimo s smetano, na smetano damo narezane jagode, pokrijemo s smetano in z vrhnjo plastjo testa. Okrasimo z lističi melise. Dober tek.

Išči po receptih

Zadnji recepti

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

Jogurtova panakota z metinim pestom in jagodno omako

V mesecu marcu vam ponujamo recept za okusno jagodno panakoto.
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.