Rahla rulada z jagodami
Sestavine:
250g jagod
1 žlica sladkorja v prahu
3 jajca
120 g sladokrja
1 ščepec soli
120 g moke
Za vanilijevo omako:
100 ml mleka
125 ml smetane
1 strok vanilije
3 rumejaki
50 g sladkorja
Priprava:
1. Jagode oplaknite in osušite. Položite jih v skledo, posujte s sladkorjem v prahu in jih pretlačite z vilicami.
2. Pečico segrejemo na 200 C. Pekač obložite s papirjem za peko. Jajca, eno žlico mlačne vode, sladkor in sol stepite v gosto kremo nad vročo vodno kopeljo. V jajčno kremo postopoma vmešajte presajeno moko. Biskvitno testo naložite v pekač, ga enakomerno razmažite in v pečici pecite 12 - 15 minut. Biskvit zvrnite na drug kos papirja za peko in previdno odstranite papir z biskvita. Biskvit premažite s pretlačenimi jagodami in ga zavijte. Pustite, da se rulada ohladi, nato jo narežite na rezine.
3. Za vaniljino omako zavrite mleko, ki ste mu dodali smetano in sredico vaniljinega stroka. Rumenjake in sladkor penasto stepite. Rumenjakovo peno previdno vlijte v vroče mleko. Vse skupaj stepite v gosto omako na štedilniku pri nizki temperaturi. Omako precedite in še vročo postrezite k ruladi.
Dober tek!