
Pršut z jagodno solato in praženimi pinjolami
SESTAVINE
• 5 žlic kisa
• 100g pršuta
• 100g rukole
• 200g feta sira
• 250g jagod
• manjši šopek drobnjaka
• sol
• 3 žlice bio oljčnega olja
• 1 noževa konica čilija v prahu
• 2 žlici tekočega medu
• 20g pinjol
PRIPRAVA
Za pripravo solatnega preliva zmešamo kis, med, čili in oljčno olje ter solimo. Drobnjak nasekljamo in dodamo prelivu. Za pripravo solate operemo jagode, jih očistimo in narežemo na rezine. Feta sir narežemo na kocke. Sestavine za solato – jagode, feta sir in rukolo – damo na krožnike in pokapamo s solatnim prelivom. Rezine pršuta položimo na solato in okrasimo s praženimi pinjolami. Zraven lahko postrežete sveže pečeno bageto!
Pa dober tek!
Vir recepta/avtor: http://www.hofer.si