
Piškoti z jagodami in vaniljo
SESTAVINE
• 100 g drobno narezanih jagod
• žlica sladkorja
• 220 g moke
• žlička pecilnega praška
• 1/3 žličke sode bikarbone
• 100 g sladkorja
• 1/2 žličke vanilje v prahu
• 120 g masla
• 3 žlice kisle smetane
• sladkorni preliv
• sladkor v prahu
• malce mleka
PRIPRAVA
1. Pečico vključimo na 175°C, pekač obložimo s peki papirjem.
2. Na drobne koščke narezane jagode zmešamo z žlico sladkorja. Postavimo na stran.
3. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in vaniljo v prahu. Dodamo na koščke narezano hladno maslo in ga z rokami dobro vgnetemo v moko (suhe sestavine). Primešamo kislo smetano ter dodamo še narezane jagode. Vse skupaj dobro premešamo. Zmes bo precej mokra in lepljiva (zaradi jagod).
4. Na pekač polagamo po žlico zmesi, najlaže bo šlo, če si pomagamo z dvema žlicama. Po potrebi kupčke na pekaču še malce oblikujemo z rokami, kakšen košček jagode, ki je odpadel, s prsti potisnemo nazaj v testo. Pečemo 18–20 minut. Pečene popolnoma ohladimo.
5. Prelijemo s sladkornim prelivom ali posujemo s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek!
Vir recepta/avtor: http://www.odprtakuhinja.delo.si