image

Piškoti z jagodami in vaniljo

SESTAVINE
• 100 g drobno narezanih jagod
• žlica sladkorja
• 220 g moke
• žlička pecilnega praška
• 1/3 žličke sode bikarbone
• 100 g sladkorja
• 1/2 žličke vanilje v prahu
• 120 g masla
• 3 žlice kisle smetane
• sladkorni preliv
• sladkor v prahu
• malce mleka

PRIPRAVA
1. Pečico vključimo na 175°C, pekač obložimo s peki papirjem.
2. Na drobne koščke narezane jagode zmešamo z žlico sladkorja. Postavimo na stran.
3. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in vaniljo v prahu. Dodamo na koščke narezano hladno maslo in ga z rokami dobro vgnetemo v moko (suhe sestavine). Primešamo kislo smetano ter dodamo še narezane jagode. Vse skupaj dobro premešamo. Zmes bo precej mokra in lepljiva (zaradi jagod).
4. Na pekač polagamo po žlico zmesi, najlaže bo šlo, če si pomagamo z dvema žlicama. Po potrebi kupčke na pekaču še malce oblikujemo z rokami, kakšen košček jagode, ki je odpadel, s prsti potisnemo nazaj v testo. Pečemo 18–20 minut. Pečene popolnoma ohladimo.
5. Prelijemo s sladkornim prelivom ali posujemo s sladkorjem v prahu.

Pa dober tek!

Vir recepta/avtor: http://www.odprtakuhinja.delo.si

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.