Kavna torta z jagodami, orehi in čokolado

image
Sestavine:

za nadev
70g sladkorja
15 ml močne hladne kave
50 g sesekljanih orehov
50 g. sesekljane temne čokolade

za testo
30 g škroba
270 g moke
1 žlička pecilnega praška
½ žlike sode bikarbone
100 g mehkega masla
260 g sladkorja
2 večji jajci
1 žlička vanilijeve esennce
200 ml kisle smetane
190 ml močne kave

za premaz
100 ml smetane
100 g temne čokolade

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 C. Pekač za torto namastite. Zmešajte sestavine za nadev in ga prihranite. Zmešajte škrob, moko, pecilni prašek in sodo bikarbono.

Mehko maslo in sladkor kremasto stepite. Med stepanjem eno za drugim dodajte jajci in nato še vanilijevo esenco. Vmešajte suho mešanico in nato še kislo smetano in kavo. Dobro premešajte, da se vsa sestavine povežejo skupaj. Tretjino testa prelijte v pekač, ga obložite s polovico nadeva, prelijte z drugo tretjino testa in obložite z drugo polovico nadeva. Na vrh prelijte še preostalo testo in ga poravnajte. Torto pecite 35 – 40 minut oziroma toliko časa, dokler niso vilice, ki ji zapičite v testo popolnoma suhe. Torto po koncu peke vzemite iz pečice in jo ohladite.

V kozici segrejte smetano. Tik preden začne vreti, jo odstavite s kuhalne plošče. Smetani dodajte temno čokoladoin jo med mešanjem raztopite. Počakajte, da se krema ohladi, nato pa jo postavite v hladilnik. Čokoladno smetano čvrsto stepite in z njo premažite celotno torto. Torto po želji okrasite z nastrgano temno čokolado in svežimi jagodami. Dober tek!

vir: Revija Nova Torte 2011

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.