
Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem
SESTAVINE
• ca. 800g piščančjih filejev
• 2 žlici rastlinskega olja
• sol
• 200g skute
• 2 žlici vloženih zrn zelenega popra
• 2 vejici bazilike
• 1 glava mini vrtne solate
• 250 g jagod
• 8 rezin polnozrnatega toasta
• zobotrebci
PRIPRAVA
Piščančje fileje operemo in osušimo ter jih v 8 do 10 minutah enakomerno popečemo v segreti naoljeni ponvi. Solimo in popramo. Medtem na grobo nasekljamo poprova zrna. V skledi zmešamo skuto z nasekljanim poprom in na drobno nasekljano baziliko. Začinimo s soljo in mletim poprom. Rezine toasta popečemo in namažemo s poprano skuto. Popečene piščančje fileje narežemo na rezine, prav tako solatne srčke in jagode. Polovico namazanih rezin toasta obložimo v naslednjem zaporedju: rezine solate – rezine piščančjega fileja – rezine jagod. Nato s preostalimi rezinami toasta, ki so namazane samo s skuto, pokrijemo obložene rezine. Sendviče prerežemo po diagonali, prebodemo z zobotrebci in postrežemo.
Pa dober tek!
Vir recepta: http://www.hofer.si