image

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

SESTAVINE
• ca. 800g piščančjih filejev
• 2 žlici rastlinskega olja
• sol
• 200g skute
• 2 žlici vloženih zrn zelenega popra
• 2 vejici bazilike
• 1 glava mini vrtne solate
• 250 g jagod
• 8 rezin polnozrnatega toasta
• zobotrebci

PRIPRAVA
Piščančje fileje operemo in osušimo ter jih v 8 do 10 minutah enakomerno popečemo v segreti naoljeni ponvi. Solimo in popramo. Medtem na grobo nasekljamo poprova zrna. V skledi zmešamo skuto z nasekljanim poprom in na drobno nasekljano baziliko. Začinimo s soljo in mletim poprom. Rezine toasta popečemo in namažemo s poprano skuto. Popečene piščančje fileje narežemo na rezine, prav tako solatne srčke in jagode. Polovico namazanih rezin toasta obložimo v naslednjem zaporedju: rezine solate – rezine piščančjega fileja – rezine jagod. Nato s preostalimi rezinami toasta, ki so namazane samo s skuto, pokrijemo obložene rezine. Sendviče prerežemo po diagonali, prebodemo z zobotrebci in postrežemo.

Pa dober tek!

Vir recepta: http://www.hofer.si

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.