
Jagodni mousse
SESTAVINE
• 350 g jagod
• 100 g sladkorja
• 250 g smetane za stepanje (naj bo zelo hladna)
• 8 jagod za dekoracijo
PRIPRAVA
1. Očistimo jagode in jih narežemo na manjše kose.
2. V blender damnega pireja odstranimo in prihranimo.
4. V hladno skledo vlijemo smetano in steo narezane jagode in sladkor ter zmeljemo v pire.
3. Pol skodelice jagodpamo, da se strdi.
5. Stepeno smetano nežno dodamo k jagodnemu pireju (ne v tiste pol skodelice, ki smo jo prihranili) in na rahlo premešamo.
6. Pire, ki smo ga prihranili, enakomerno porazdelimo v štiri kozarce, v katerih bomo sladico postregli.
7. Osem jagod (dve za vsak kozarec) prerežemo na polovico in polovice postavimo ob steno kozarca, z ravnim delom proti zunanji strani.
8. Po pireju porazdelimo jagodni mousse in za približno eno uro postavimo v hladilnik, lahko tudi čez noč.
9. Preden postrežemo, po želji po vrhu potresemo koščke čokolade ali položimo metin list.
Pa dober tek!
Vir recepta/avtor: http://www.odprtakuhinja.delo.si