Jagodni čaj

Jagodni čaj?

Čaj iz jagodnih listov ima zelo dolgo zgodovino, tako na medicinskem področju kot tudi za potrebe spoščanja. Predstavljen recept za čaj iz jagodnih listov je relativno enostaven, toda potrebno je prebrati nekaj dejstev preden se lotimo priprave.

Za začetek nekaj dejstev: zeleni listi jagod imajo zgodovinsko dokazano visoko vrednost pri odpravi tegob glede diareje, posebej pri otrocih. Jagodni listi vsebujejo tudi sledove metil silikata, ki je aktivna protibolečinska substanca Aspirina. Jagode vsebujejo tudi do 75 krat več kislin, ki so nujno potrebne pri rasti rdečih krvničk kot ostalo sadje. Torej so močni antioksidanti, ki varujejo naše telo pred rakavimi obolenji.

Pri pripravi čaja iz jagodnih listov je potrebno nekaj previdnosti. Liste je potrebno uporabiti čimprej po ločitvi od sadeža ali moramo potem ko smo jagode nabrali, liste posušiti do konca. Slednje je še najbolj priporočljivo.V nasprotnem primeru se v ovenelih listih počasi sprošča toksin, ki draži želodec in povzroča neugodno počutje. Za pripravo čaja iz jagodnih listov je potrebno tudi poznati izvor sadeža, ker lahko rastlina vsebuje sledi pesticidov in umetnih gnojil.

Priprava čaja pa je izredno preprosta, potrebujemo le:
čajno žličko svežih ali dobro posušenih jagodnih lističev
čajno žličko medu ali stevie

Po lističih prelijemo vročo vodo, pustimo stati nekaj minut in čaj sladkamo.

Dober tek!

image

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.