Jagodni božični kruh

image
Sestavine:

Kvas - svež 30 g
Mleko - 1,3 dl
Sladkor - beli 60 g
Pšenična bela moka 330 g
Sol
Vanilijev sladkor 1 kos
Klinčki
Limonina lupina
Maslo 140 g
Kandirane jagode - 250 g
Rum 20 g
Mandlji 100 g
Sladkor v prahu

Postopek:

V posodi pripravimo kvasec iz kvasa, malo mleka in ščepca sladkorja. Po nekaj minutah kvasec dodamo v posodo k moki, prilijemo še preostalo mleko, dodamo sol, sladkor, vanilijev sladkor, mlete klinčke in limonino lupinico. Zgnetemo gladko testo in ga pustimo vzhajati približno 1 uro.

Kandirane jagode 2 uri namakamo v rumu.

V testo vgnetemo še zmehčano maslo, kandirane jagode in sesekljane mandlje. Dobro pregnetemo in pustimo vzhajati še pol ure.

Ozek pekač namastimo in vanj stresemo testo. Pustimo ga še nekaj časa, da vzhaja.
Božični kruh nato pečemo 45 minut na 200 stopinj. Ko je štruca pečena jo premažemo s stopljenim maslom in posujemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Cheesecake z jagodami brez pečenja

Pregrešno dobra kombinacija sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage.
Pokaži recept

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.