
Jagodni biskvit
Sestavine
Biskvit:
20 dag moke
20 dag sladkorja
1/2 dl olja
1/2 dl mleka
4 jajca
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
žlica ruma
Krema:
25 dag mascarponeja ali skute
2 dl sladke smetane
10 dag sladkorja
20 dag svežih jagod
Postopek
Biskvit: jajca, sladkor, olje, vanilijev sladkor in rum penasto umešamo, dodamo mleko ter previdno primešamo moko s pecilnim praškom. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 do 20 minut (preverimo).
Krema:
smetano in sladkor stepemo in na rahlo primešamo mascarpone ali skuto.
Ohlajen biskvit prerežemo, polovico namažemo s kremo, potresemo z narezanimi jagodami ter pokrijemo z drugo polovico biskvita, ki jo potlačimo na kremo (da ne leti dol). Postavimo v hladilnik in naslednji dan postrežemo.
Dober tek!