Jagodni biskvit

Jagodni biskvit

Sestavine

Biskvit:
20 dag moke
20 dag sladkorja
1/2 dl olja
1/2 dl mleka
4 jajca
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
žlica ruma

Krema:
25 dag mascarponeja ali skute
2 dl sladke smetane
10 dag sladkorja
20 dag svežih jagod

Postopek
Biskvit: jajca, sladkor, olje, vanilijev sladkor in rum penasto umešamo, dodamo mleko ter previdno primešamo moko s pecilnim praškom. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 do 20 minut (preverimo).

Krema:
smetano in sladkor stepemo in na rahlo primešamo mascarpone ali skuto.
Ohlajen biskvit prerežemo, polovico namažemo s kremo, potresemo z narezanimi jagodami ter pokrijemo z drugo polovico biskvita, ki jo potlačimo na kremo (da ne leti dol). Postavimo v hladilnik in naslednji dan postrežemo.

Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodni smoothie z avokadom

Recept za zdrav začetek leta - napitek z jagodami, avokadom, borovnicami, malinami in jogurtom.
Pokaži recept

Cheesecake z jagodami brez pečenja

Pregrešno dobra kombinacija sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage.
Pokaži recept

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.