Jagodni biskvit

Jagodni biskvit

Sestavine

Biskvit:
20 dag moke
20 dag sladkorja
1/2 dl olja
1/2 dl mleka
4 jajca
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
žlica ruma

Krema:
25 dag mascarponeja ali skute
2 dl sladke smetane
10 dag sladkorja
20 dag svežih jagod

Postopek
Biskvit: jajca, sladkor, olje, vanilijev sladkor in rum penasto umešamo, dodamo mleko ter previdno primešamo moko s pecilnim praškom. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 do 20 minut (preverimo).

Krema:
smetano in sladkor stepemo in na rahlo primešamo mascarpone ali skuto.
Ohlajen biskvit prerežemo, polovico namažemo s kremo, potresemo z narezanimi jagodami ter pokrijemo z drugo polovico biskvita, ki jo potlačimo na kremo (da ne leti dol). Postavimo v hladilnik in naslednji dan postrežemo.

Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.