Jagodna šarlota

image

Potrebujemo:

500 g jagod
250 g maskarponeja
4 liste rdeče želatine
4 žlice sladkorja
150 ml sladke smetane
60 g nasekljanih pistacij
približno 24 piškotov za tiramisu
sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Jagode oplaknite in osušite. Zmečkajte 300 g jagod in jih pretlačite skozi fino cedilo. Pire zmešajte z maskarponejem, 50 g sesekljanih pistacij in sladkorjem.
2. Želatino namočite v hladno vodo, jo ožemite in raztopite pri nizki temperaturi. Zmešajte jo z nekaj žlicami maskarponejeve kreme, nato pa vmešajte v preostalo kremo. 50 g jagod narežite na koščke in jih vmešajte v kremo.
3. Model za šarloto obložite s prozorno folijo za živila. Nato obod obložite s piskoti in model napolnite s kremo. Kremo na vrhu enakomerno poravnajte. Šarloto postavite v hladilnik za vasaj 2 uri, da se krema strdi.
4. Preostale jagode drobno narežite. Sladko smetano čvrsto stepite. Šarloto previdno zvrnite iz modela na servirni pladenj in odstranite folijo. Po vrhu šarlote razporedite preostale piškote, sredino pa obložite s stepeno smetano. Koščke jagod dekorativno položite na smetano in posujte z ostankom sesekljanih pistacij.
Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.