Jagodna rezina

image

Jagodne rezine

Sestavine za testo:

120 g margarine

6 jajc

110 g sladkorja v prahu

110 g mletih orehov

110 g polnozrnate pšenične moke

naribana lupinica limone

1 zavitek vanilin sladkorja

70 g sesekljanih orehov

20 g sladkorja

ščepec cimeta

Sestavine za nadev:

600 g jagod

2 zavitka tortnega preliva

limonina lupinica za dekoracijo

margarina za premaz pekača

krušne drobtine

Priprava:

Pekač dobro namažemo z margarino in potresemo s krušnimi drobtinami. Margarino penasto umešamo skupaj s polovico sladkorja v prahu in vanilin sladkorjem. Postopoma dodamo rumenjake in dobro stepemo. Beljake in preostali sladkor v prahu stepemo v trd sneg in ga skupaj z moko, mletimi orehi in limonino lupinico narahlo vmešamo k rumenjakom. Maso damo v pekač, poravnamo in potresemo s sekljanimi orehi, sladkorjem in cimetom. Pečemo v naprej ogreti pečici pri 180 C 50minut. Pečeno vzamemo iz pečice in ohladimo.

Jagode očistimo, operemo in razpolovimo. Po navodilu na vrečki pripravimo preliv. Ohlajen biskvit obložimo z jagodami in prelijemo s prelivom. Postavimo v hladilnik, da se strdi, nato narežemo na primerne rezine in dekoriramo z limonino lupinico. Zraven lahko ponudimo stepeno sladko smetano. Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Cheesecake z jagodami brez pečenja

Pregrešno dobra kombinacija sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage.
Pokaži recept

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.