Jagodna rezina

image

Jagodne rezine

Sestavine za testo:

120 g margarine

6 jajc

110 g sladkorja v prahu

110 g mletih orehov

110 g polnozrnate pšenične moke

naribana lupinica limone

1 zavitek vanilin sladkorja

70 g sesekljanih orehov

20 g sladkorja

ščepec cimeta

Sestavine za nadev:

600 g jagod

2 zavitka tortnega preliva

limonina lupinica za dekoracijo

margarina za premaz pekača

krušne drobtine

Priprava:

Pekač dobro namažemo z margarino in potresemo s krušnimi drobtinami. Margarino penasto umešamo skupaj s polovico sladkorja v prahu in vanilin sladkorjem. Postopoma dodamo rumenjake in dobro stepemo. Beljake in preostali sladkor v prahu stepemo v trd sneg in ga skupaj z moko, mletimi orehi in limonino lupinico narahlo vmešamo k rumenjakom. Maso damo v pekač, poravnamo in potresemo s sekljanimi orehi, sladkorjem in cimetom. Pečemo v naprej ogreti pečici pri 180 C 50minut. Pečeno vzamemo iz pečice in ohladimo.

Jagode očistimo, operemo in razpolovimo. Po navodilu na vrečki pripravimo preliv. Ohlajen biskvit obložimo z jagodami in prelijemo s prelivom. Postavimo v hladilnik, da se strdi, nato narežemo na primerne rezine in dekoriramo z limonino lupinico. Zraven lahko ponudimo stepeno sladko smetano. Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.