Jagodna pita
Sestavine za testo:
Pšenična bela moka 150g
Sol
Sladkor - beli 25g
Margarina 100g
Sestavine nadev:
Skuta - manj mastna 250g
Sladkor - beli 2 žlici
Jajce - kokošje 1 kos
Jajce - kokošje, rumenjak 1 kos
Limonina lupina
Jagode 250g
Svež limonin sok 1 čajna žlička
Sladkor - v prahu 1 čajna žlička
Preliv za torte 1 kos
Priprava testa:
V posodo damo moko, sol, sladkor in margarino.
Zgnetemo gladko testo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
Nato ga razvaljamo in položimo na namaščen pekač.
Priprava nadeva:
V posodi zmešamo skuto, sladkor, jajce, rumenjak in limonino lupinico.
Nadev porazdelimo po testu in pečemo približno 30 minut na 190° C.
Ko je pita pečena, počakamo da se ohladi.
Jagode operemo in narežemo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in prelijemo z limoninim sokom.
Preliv za torte pripravimo po navodilu iz vrečke. Na pito položimo jagode in prelijemo s prelivom za torte.
Postavimo na hladno in počakamo da se strdi.