Jagodna pita

Sestavine za testo:
Pšenična bela moka 150g
Sol
Sladkor - beli 25g
Margarina 100g

Sestavine nadev:
Skuta - manj mastna 250g
Sladkor - beli 2 žlici
Jajce - kokošje 1 kos
Jajce - kokošje, rumenjak 1 kos
Limonina lupina
Jagode 250g
Svež limonin sok 1 čajna žlička
Sladkor - v prahu 1 čajna žlička
Preliv za torte 1 kos

Priprava testa:
V posodo damo moko, sol, sladkor in margarino.
Zgnetemo gladko testo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
Nato ga razvaljamo in položimo na namaščen pekač.

Priprava nadeva:
V posodi zmešamo skuto, sladkor, jajce, rumenjak in limonino lupinico.
Nadev porazdelimo po testu in pečemo približno 30 minut na 190° C.
Ko je pita pečena, počakamo da se ohladi.
Jagode operemo in narežemo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in prelijemo z limoninim sokom.
Preliv za torte pripravimo po navodilu iz vrečke. Na pito položimo jagode in prelijemo s prelivom za torte.
Postavimo na hladno in počakamo da se strdi.

Išči po receptih

Zadnji recepti

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

Jogurtova panakota z metinim pestom in jagodno omako

V mesecu marcu vam ponujamo recept za okusno jagodno panakoto.
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.