Jagodna pita

Sestavine za testo:
Pšenična bela moka 150g
Sol
Sladkor - beli 25g
Margarina 100g

Sestavine nadev:
Skuta - manj mastna 250g
Sladkor - beli 2 žlici
Jajce - kokošje 1 kos
Jajce - kokošje, rumenjak 1 kos
Limonina lupina
Jagode 250g
Svež limonin sok 1 čajna žlička
Sladkor - v prahu 1 čajna žlička
Preliv za torte 1 kos

Priprava testa:
V posodo damo moko, sol, sladkor in margarino.
Zgnetemo gladko testo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
Nato ga razvaljamo in položimo na namaščen pekač.

Priprava nadeva:
V posodi zmešamo skuto, sladkor, jajce, rumenjak in limonino lupinico.
Nadev porazdelimo po testu in pečemo približno 30 minut na 190° C.
Ko je pita pečena, počakamo da se ohladi.
Jagode operemo in narežemo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in prelijemo z limoninim sokom.
Preliv za torte pripravimo po navodilu iz vrečke. Na pito položimo jagode in prelijemo s prelivom za torte.
Postavimo na hladno in počakamo da se strdi.

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.