Jagodna marmelada

Sestavine:
10 kg jagod
3 kg sladkorja
1 kg želirnega sladkorja 1:2
2 vrečki gelfixa
2 limoni
Kozarčki

Postopek:
Jagode očistimo in operemo. Damo jih v posodo, kjer bomo kuhali marmelado in jih potresemo z 1 kg sladkorja. Pustimo stati kako uro, da jagode spustijo sok. Nato začnemo kuhati na majhnem ognju. Stalno mešamo. Ko zavre, postopoma dodajamo še ostali sladkor in limonin sok. Proti koncu kuhanja vmešamo še gelfix, kuhamo še nekaj minut in marmelado prepasiramo s paličnim mešalnikom. Vlijemo v ogrete kozarčke in takoj zapremo. Pokrijemo z brisačo in počasi ohladimo

Išči po receptih

Zadnji recepti

Cheesecake z jagodami brez pečenja

Pregrešno dobra kombinacija sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage.
Pokaži recept

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.