Jagodna marmelada

Sestavine:
10 kg jagod
3 kg sladkorja
1 kg želirnega sladkorja 1:2
2 vrečki gelfixa
2 limoni
Kozarčki

Postopek:
Jagode očistimo in operemo. Damo jih v posodo, kjer bomo kuhali marmelado in jih potresemo z 1 kg sladkorja. Pustimo stati kako uro, da jagode spustijo sok. Nato začnemo kuhati na majhnem ognju. Stalno mešamo. Ko zavre, postopoma dodajamo še ostali sladkor in limonin sok. Proti koncu kuhanja vmešamo še gelfix, kuhamo še nekaj minut in marmelado prepasiramo s paličnim mešalnikom. Vlijemo v ogrete kozarčke in takoj zapremo. Pokrijemo z brisačo in počasi ohladimo

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.