image

Jagodna limonada z meto in baziliko

SESTAVINE
• 2 lončka jagod
• šopek mete
• sok dveh limon
• 2 žlički sladila po izbiri
• limona
• nekaj listkov bazilike in mete
• 5 jagod (narezanih na rezine)
• 3 lončki ledenih kock

PRIPRAVA
1. Jagode in zelišča operemo in posušimo s papirnato brisačko. Jagodam odrežemo peclje, nato jih narežemo na koščke in postavimo v posodo. Dodamo listke mete in z vilicami ali kuhalnico dobro pretlačimo.
2. Nato precedimo v vrč skozi fino cedilo.
3. Limoni ožamemo, da dobimo sok. Zlijemo ga v vrč, dodamo eritritol (ali sladkor), listke bazilike, dobro premešamo in zalijemo s približno 7 dl vode.
4. V limonado dodamo še rezine limone, nekaj listkov mete in koščke jagod. Nalijemo v kozarce do treh četrtin.
5. Ledene kocke stresemo v zmogljiv mešalnik in pulzno zdrobimo. Ledeni drobljenec dodamo na vrh limonade v kozarcih.
6. Po želji pred serviranjem na vrh še rezino jagode, v kozarec zatlačimo nekaj vejic svežih zelišč, na rob pa še rezino limone in postrežemo.

Pa dober tek!

Vir recepta/avtor: http://www.odprtakuhinja.delo.si

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.