Jagodna kopel

image

za 1 osebo

Sestavine za kozarček: 150 g svežih jagod, sladkorni sirup z okusom poprove mete, krema iz bele čokolade. Krema iz bele čokolade, sveže jagode za dekoracijo, zmleti pistaciji, sladkor Isomalt

Sestavine za sladkorni sirup z okusom poprove mete: 50 g sladkorja, 170 dcl vode, šopek poprove mete, 5 g želirnega sredstva agar agar

Priprava sladkornega sirupa z okusom poprove mete: Sladkor, vodo in meto zavremo, ohladimo ter sirupu umešamo želirno sredstvo. Vlijemo čez jagode in ohladimo.

Sestavine za kremo iz bele čokolade: 20 g angleške kreme, 15 g bele kuverture (boljše bele čokolade), 50 g stepene smetane

Priprava kreme iz bele čokolade: Angleško kremo, segreto na 70C, prelijemo čez čokolado, da se stopi, nato umešamo rahlo stepeno smetano. Kremo takoj porabimo.

Priprava kozarčka: Sveže jagode operemo ter narežemo na četrtine jih stresemo v kozarce ter prelijemo z ohlajenim sirupom z okusom poprove mete ter ohladimo. Na strjeno kremo nabrizgamo kremo iz bele čokolade. Kozarec okrasimo s svežimi jagodami, zmletimi pistacijami ter sladkorno dekoracijo.

Dober tek!

Išči po receptih

Zadnji recepti

Cheesecake z jagodami brez pečenja

Pregrešno dobra kombinacija sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage.
Pokaži recept

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.