image

Čokoladna torta z jagodami

SESTAVINE ZA PODLAGO
• 200 g polnozrnatih piškotov
pest mandljev
180 g margarine
mleti cimet
mleti muškatni orešček
mleti ingver

SESTAVINE ZA KREMO
• 400 g temne čokolade (200 g jedilne in 200 g čokolade z vsaj 70 % kakava)
500 ml sladke smetane
250 g masla

OKRASITEV
• jagode (lahko dodamo tudi drugo sadje)

PRIPRAVA
1. Mandlje prepražimo v ponvi, da malo potemnijo. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih fino zmeljemo. Zmeljemo tudi piškote. Mlete mandlje, piškote in začimbe (dodamo po okusu) zmešamo skupaj s stopljeno margarino, da dobimo piškotno testo. Testo enakomerno porazdelimo v tortni pekač (p 24 cm).
2. Čokolado razlomimo v koščke in damo v skledo. Dodamo še maslo in prelijemo z vrelo smetano. Dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes, in postavimo v hladilnik (za približno pol ure do ene ure), da se ohladi in začne strjevati. Čokolad­no zmes narahlo stepemo, da dobimo rahlo kremo svetlejše barve. Nato jo razporedimo po piškotnem testu in po vrhu okrasimo z jagodami. Postavimo v hladilnik ali hladen prostor, da se strdi.
3. Pred postrežbo torto vsaj dve uri pustimo na sobni temperaturi, da krema postane rahla in jo lahko lepo režemo.

Pa dober tek!

Vir recepta/avtor: http://www.odprtakuhinja.delo.si

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.