image

Cheesecake z jagodami brez pečenja

Cheesecake z jagodami brez pečenja

SESTAVINE ZA TESTO (piškotno dno):
• 200 g piškotov
• 50 g olupljenih mandljev
• 100 g stopljenega masla

SESTAVINE ZA NADEV:
• 500 g sirnega namaza (npr. Philadelphia)
• 200 g sira maskarpone
• 180 g kisle smetane
• 150 g vaniljevega sladkorja v prahu
• 100 g bele čokolade

SESTAVINE ZA JAGODNI PRELIV:
• 400 g jagod
• 25 g sladkorja
• 1 žlica jedilnega škroba

PRIPRAVA:

TESTO: V kozici stopite maslo. Medtem ko se hladi, v mešalniku zmeljite piškote in olupljene mandlje. Zmleto zmes stresite v skledo, jo prelijte s stopljenim maslom in dobro pregnetite. Z dobljeno maso prekrijte namaščeno dno pekača za pite in oblikujte trdno piškotno dno. Za približno 30 minut postavite v hladilnik.

NADEV: Nad parno kopeljo stopite belo čokolado in jo nato prelijte v večjo skledo. Dodajte sirni namaz, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu. Počasi zmešajte in z enakomerno zmesjo prekrijte piškotno dno.

JAGODNI PRELIV: V kozici na malo vode prekuhajte jagode, sladkor in jedilni škrob ter z zmesjo prekrijte cheesecake. Po želji v pito zarežite nekaj zarez, da se preliv lepo razporedi tudi v notranjost nadeva in pričara privlačne vzorce.

Cheesecake za nekaj ur položite v hladilnik in ga prijetno ohlajenega postrezite.

Vir recepta/avtor: http://citymagazine.si/clanek/recept-cheesecake-z-jagodami-brez-pecenja/

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodni kruhki

Odlična ideja za zajtrk ali hitro malico - kruhki s skuto, jagodami, kivijem, medom in sesekljanimi orehi
Pokaži recept

Jagodni smoothie z avokadom

Recept za zdrav začetek leta - napitek z jagodami, avokadom, borovnicami, malinami in jogurtom.
Pokaži recept

Cheesecake z jagodami brez pečenja

Pregrešno dobra kombinacija sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage.
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.