Bovla iz jagodičevja

image

Sestavine:
500 g jagod
300 g ameriških borovnic
200 g rdečega ribeza
1 limona
25 cl jagodne vodke
5 cl likerja Cointreau
0,5 l bistrega jagodnega soka

sladka smetana
vaniljev sladkor
listi melise

Priprava:
Sadje dobro operemo in očistimo. Nekaj celih jagod, borovnic in ribeza prihranimo za dekoracijo. Preostale jagode narežemo na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti) ter jih dodamo osmukanemu ribezu in borovnicam. Prelijemo s sokom sveže stisnjene limone, jagodno vodko, likerjem Cointreau ter bistrim jagodnim sokom in nežno premešamo. Pustimo stati v hladilniku 1 uro.

Posebej stepemo smetano, ki smo ji dodali malo vaniljevega sladkorja.

Postrežemo v kozarčkih za sadne solate, ki jih napolnimo z mešanico mariniranega sadja. Na vrhu dodamo še nekaj nemariniranih borovnic in ribeza ter okrasimo s sladko smetano, celo jagodo in listi sveže melise.

Išči po receptih

Zadnji recepti

Jagodne lučke z belo čokolado

Osvežujoče in okusne jagodne lučke pomočene v belo čokolado
Pokaži recept

Jagodni sendviči s skuto in piščančjim filejem

Odlični jagodni sendviči s piščančjim filejem in poprano skuto
Pokaži recept

Zapečen rostbif z jagodno salso

Rožnato zapečen rostbif z odlično jagodno salso
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.