Bovla iz jagodičevja
Sestavine:
500 g jagod
300 g ameriških borovnic
200 g rdečega ribeza
1 limona
25 cl jagodne vodke
5 cl likerja Cointreau
0,5 l bistrega jagodnega soka
sladka smetana
vaniljev sladkor
listi melise
Priprava:
Sadje dobro operemo in očistimo. Nekaj celih jagod, borovnic in ribeza prihranimo za dekoracijo. Preostale jagode narežemo na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti) ter jih dodamo osmukanemu ribezu in borovnicam. Prelijemo s sokom sveže stisnjene limone, jagodno vodko, likerjem Cointreau ter bistrim jagodnim sokom in nežno premešamo. Pustimo stati v hladilniku 1 uro.
Posebej stepemo smetano, ki smo ji dodali malo vaniljevega sladkorja.
Postrežemo v kozarčkih za sadne solate, ki jih napolnimo z mešanico mariniranega sadja. Na vrhu dodamo še nekaj nemariniranih borovnic in ribeza ter okrasimo s sladko smetano, celo jagodo in listi sveže melise.