Bovla iz jagodičevja

image

Sestavine:
500 g jagod
300 g ameriških borovnic
200 g rdečega ribeza
1 limona
25 cl jagodne vodke
5 cl likerja Cointreau
0,5 l bistrega jagodnega soka

sladka smetana
vaniljev sladkor
listi melise

Priprava:
Sadje dobro operemo in očistimo. Nekaj celih jagod, borovnic in ribeza prihranimo za dekoracijo. Preostale jagode narežemo na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti) ter jih dodamo osmukanemu ribezu in borovnicam. Prelijemo s sokom sveže stisnjene limone, jagodno vodko, likerjem Cointreau ter bistrim jagodnim sokom in nežno premešamo. Pustimo stati v hladilniku 1 uro.

Posebej stepemo smetano, ki smo ji dodali malo vaniljevega sladkorja.

Postrežemo v kozarčkih za sadne solate, ki jih napolnimo z mešanico mariniranega sadja. Na vrhu dodamo še nekaj nemariniranih borovnic in ribeza ter okrasimo s sladko smetano, celo jagodo in listi sveže melise.

Išči po receptih

Zadnji recepti

Metina jagodna strganka

Danes obljavljamo recept za osvežilni posladek po oblinem kosilu. Hladno, osvežilno in okusno. Dober tek!
Pokaži recept

Gratinirana skuta z jagodami

Če želimo izboljšati recept, lahko dodamo malce vanilijevega sladoleda. Namesto jagod lahko uporabimo eksotično sadje, npr. mango, papajo ...
Pokaži recept

Jogurtova panakota z metinim pestom in jagodno omako

V mesecu marcu vam ponujamo recept za okusno jagodno panakoto.
Pokaži recept

RSS

Bi želeli prejemati jagodne recepte brezplačno v svoj e-poštni predal preko RSS kanala?
Samo en klik na jagodo, pa bo.